Welkom op de website van HyProCup 2021! Hét snookerevent voor de zomermaanden.  
 

Aangezien de 'Hyprocup' een erkende tornooienformat is door BSF en BBSA zijn dan ook de meest recente spelregels van kracht. Het tornooireglement van deze tornooienreeks bestaat uit volgende regels:

  1. DEELNEMING:
  • 1.1 ALLE spelers, ongeacht aansluiting of niet bij erkende federaties zoals de BSF VSF of BBSA kunnen zich inschrijven. De organisatie behoudt zich dan ook het recht tot afzien of weigering van inschrijvingen. Dit zonder verplichting van opgave van de reden, met uitsluiting willekeur, aangezien het druist tegen de basis van het opzet, promotie van de sport.
    1. INSCHRIJVING:
    • 2.1 het inschrijvingsgeld per tornooi bedraagt € 25 per persoon.
    • 2.1.1 het inschrijvingsgeld Grand Finals (TOP 40) bedraagt € 25 per persoon.
    • 2.2 de uiterste inschrijvingsdatum is de DONDERDAG voorafgaand aan het tornooi uiterlijk om 20.00u. Men kan zich inschrijven via website, e-mail, hyprocup@gmail.com. Het uiterlijke uur van inschrijving wordt strikt toegepast.
    • 2.3 de loting gebeurt op het uur en de dag dat u ingeschreven bent. Vanaf donderdagavond om 21.00u kan u de samenstelling van elke poule terugvinden op de website, www.hyprocup.be.
    • 2.4 Een ' no-show ' (lees: onverwittigd forfait): indien iemand niet komt opdagen voor het tornooi zal een bijdrage in de kosten worden gevraagd van € 25
    • 2.5 Uitschrijven: Tot maandag voorafgaand aan een tornooiweekend kan kosteloos afgemeld worden. Daarna wordt € 10 aangerekend. Afmeldingen in minder dan 48u voor uw speeluur = € 20.
    • 2.6 Internationale afvaardiging: Indien men tijdens een EK of WK hun thuisland vertegenwoordigen als speler of scheidsrechter, zal deze, indien men zich inschrijft (en dus ook betaalt) voor een tornooi dat in deze periode valt, het gemiddelde van de punten bekomen die hij tijdens de vorige editie bij elkaar speelde OF het gemiddelde van de punten van alle andere tornooien in de lopende editie. De afwezigheid tijdens dat bewuste tornooi is geen NO-SHOW!
    1. TORNOOIFORMAT:
    • Voorwoord 2021:
      door de huidige (mei 2021) beperkingen inzake openingsuren van het lokaal, door de opgelegde covid-regels, hebben wij een andere format dan de voorbije 14 edities.
      Er worden 4 kwalificatietornooien gespeeld om dan te eindigen in een TOP40 tornooi. We starten met de ‘PROLOOG’, gevolgd door 3 etappes. De proloog zal de top 8 bepalen voor de daaropvolgende etappe 1, de rangschikking daarna bepaalt dan weer de top 8 voor etappe 2. Idem voor etappe 3. Na etappe 3 wordt er een provisionele ranking opgemaakt. De TOP40 van die ranking kan dan deelnemen aan de GRAND FINALS!
      Deze zal gestart worden met 8 poules van 5, waarbij de winnaar en 2 de van die poules doorgaan naar de LAST16. Vanaf dat punt wordt er KNOCK OUT gespeeld. De uiteindelijke winnaar hiervan is dan de winnaar van HYPROCUP 15.
      PROLOOG: 19 & 20 juni 2021
      ETAPPE 1: 17 & 18 juli 2021
      ETAPPE 2: 31 juli & 1 augustus 2021
      ETAPPE 3: 14 & 15 augustus 2021
      GRAND FINAL (groups): 21 & 22 augustus 2021
      GRAND FINAL (knock out): 28 augustus 2021

      Op de laatste finaledag wordt het tornooi afgesloten zoals meer en meer het geval was de laatste jaren, natuurlijk onder de op dat moment geldende voorschriften mbt covid19. (zie punt 5)
    • 3.1 GROUP Stages : er zal gespeeld worden in poules van ten hoogste 6 spelers, volgens het stramien van de abc tornooien, maw 2 frames tegen elke andere poulespeler (3 frames in poules van 4 personen). De stand na poules wordt bepaald door
      • meeste framepunten
      • meeste winstmatchen
      • onderling resultaat
      • alles gelijk = shoot-out (bof 5 zwarte bal potten)
    • 3.2 Rankingpounts :
      6de plaats in poule:   20pt
      5de plaats in poule:   25pt
      4de plaats in poule:   30pt
      3de plaats in poule:   40pt
      2de plaats in poule:   50pt
      1ste plaats in poule:   60pt
    • 3.3 Seeding : Vanaf het 2de tornooi zullen de eerste acht (8) spelers van de ranking voorgeplaatst worden in de poules. Als iemand zich niet inschrijft zal dit 9de , 10de enz. worden.
    • 3.3.1 Extra Criterium : na etappe 2 (editie 2021) zullen ook de gewonnen en verloren frames opgenomen worden in de ranking. Het framesaldo (frame difference) zal vanaf dan bepalen wie er boven wie komt te staan bij gelijke stand. Indien hierna nog een gelijke stand zou zijn, wordt er gekeken of er (een) onderlinge confrontatie(s) was(ren). Wie daarbij de betere was, heeft het voordeel in de ranking tov de andere. Indien er geen confrontatie(s) was(ren) of nog een gelijke stand, nemen de hoogste break als maatstaf. Moest dit ook gelijk zijn zal de tornooileiding bekijken hoe we sportief een verschil kunnen krijgen om alsnog een individuele eindranking te bekomen.
      Op dit moment houd onze website geen rekening met deze rankingcriterium. De officiele ranking is dus in handen van de organisatie.
    • 3.4 Eindranking : voor de eindrangschikking komen drie (3) van de vier (4) beste (zie ook 2.6) tornooien in aanmerking. Maw, je slechtste resultaat wordt uit de rangschikking genomen. Dat kan ook een no-show zijn. In deze editie krijgen spelers die alle 4 tornooien meegespeeld hebben een extra bonus van 10 punten. Maw, je 3 beste resultaten + 10 punten.
    • 3.5 Eindprijzenpot : er wordt gepeeld naar een eindprijzenpot. (3/4 de van het totaal aan inschrijvingen) elke speler die drie (3) van de vier (4) tornooien meespeelt komt in aanmerking (zie ook 2.6) voor de Grand Finals. De grand finals zal gespeeld worden door de top 40 uit de ranking samengesteld uit de punten zoals hierboven. Hiervan worden de top32 bedeeld in de eindprijzenpot.
    • 3.6 Kledijvoorschriften : de verplichte en bij de eerste inschrijving overhandigde polo met een effen broek (jeans mag ook) voor alle wedstrijden toegestaan.
    • 3.7 Klachten zullen behandeld worden door de klachtencommissie asap na het binnen krijgen van een klacht. In de klachtencommissie zetelen 2 leden van de organisatie, de uitbater en 2 onbetrokken spelers.
      Heeft de klacht echter betrekking op het systeem of organisatie, dan is de organisatie steeds bij machte om hieraan gevolgd te geven in welke richting dan ook. Maw, een beslissing te treffen die de algemene gang van zaken positief beïnvloed zonder daarbij aan de basis van het gehele concept te raken.
    • 3.7.1. Klachtgedrag klachten gelanceerd en gecirculeerd dmv het huidige aanbod aan diverse media, gericht tav HYPROCUP, de locatie, sponsors, partners of zelfs individuele personen die zich inzetten voor deze tornooiencyclus, kunnen berispt worden in functie van de inhoud. Dat kan gaan van een spreekwoordelijke blaam, over uitsluitingen tot zelfs een officiële klacht bij overkoepelende organisaties vertrekkende vanuit BBSA Limburg. Dit gaat met name over klachten of klaaggedrag ZONDER dit voorafgaand aan de leiding te hebben gemeld en diens antwoord te hebben ontvangen of afgewacht!
    • 3.8 Organisatie: dit snookerevenement wordt georganiseerd door snookerclub ZUMA, snookerimpeeruim en de ondersteunende partners. De organisatie stelt dit evenement voor ter promotie van de snookersport en zal steeds het nodige doen om spelers en sport de nodige aandacht te geven.
    • 3.9 Wedstrijdleiding : alle 'group stages' wedstrijden worden gespeeld zonder scheidsrechters. Tijdens de Grand Finals zal er steeds een zaalwachter zijn en de uiteindelijke finale zal geleid worden door een officiele scheidsrechter.
    • 3.10 Prijzengeld De grote prijzenpot wordt uitgereikt na het afsluitende tornooi. Indien men daar om één of andere reden niet aanwezig kan zijn, kan men zijn prijzengeld alsnog laten overschrijven. Hiervoor wordt evenwel 10% van de rechtmatige som ingehouden, tenzij een grondige reden 'op voorhand' werd aangehaald en bewezen.
    • 3.11 De natura prijzen zijn uitsluitend af te halen tijdens de afsluitende prijsuitreiking, of na geldige afmelding en dito bewijs.
    1. 4.1 PRIJZENGELD eindranking: voorbeeldberekening
    PRIZE MONEY - dividum
    W 19% € 883,50
    RU 9,5% €  441,75
    3 & 4 % €  325,50
    5 to 8 4% €  186,00
    9 to 16 2,6% €  120,90
    17 to 32 1,3% €  60,45
             
    Deze verdeling van prijzenpot is louter informatief (berekening op basis van gem. 52 deelnemers) en kan licht afwijken ahv afmeldingen, ...
             
    Highest Break: 1 EURO per POINT - 147: 200 EUROS
                 
    ALTERNATIVE PRIZES
    each player poloshirt HyProCup 2021 (see dresscode)
    winner HyProCup trophy
    runner up 2nd place trophy
    3rd & 4th Trophy
    best U17 Reward
    best U21 Reward
    best senior Reward
    best lady Reward
    Highest Break Trophy
    each player Surprise (indien aanwezig op de prijsuitreiking)
    UITBATERS EN CLUBS
    voor de uitbaters en/of clubs die de MEESTE DEELNEMINGEN hebben na afloop van de tornooienreeks voorzien wij de volgende prijzen:
    met de meeste deelnemingen:  1x Ballenpoetsmachine snooker
    2x Ball cleaner
    2x Cloth cleaner
    1x Display Cue cleaner (147stuks)
    2x Hand sanitizer
    2x Gastro all purpose cleaner
    1x Facility microfiber cloth
    1x Microfiber ball cleaning cloth
    1x Gastro microfiber all wipe cloth
    1x Napping block
    1x Brush
    met het 2de meeste deelnemingen: 1x plaatsing snookerlaken (exclusief snookerlaken)
    1x Cloth cleaner
    1x Ball cleaner
    1x Cue cleaner (1 box of 7)
    1x Facility microfiber cloth
    1x Microfiber ball cleaning cloth
    1x Napping block
    met het 3de meeste deelnemingen: 1x 1G Aramith tournament champion snookerballset
    1x Ball cleaner
    1x Cue cleaner (1box of 7)
    1x Microfiber ball cleaning cloth


    1. COVID versus hyprocup:
    • 5.1 bepalingen: volgens de COVID voorschriften, zoals bekend bij de uitwerking van dit reglement, kan er vanaf 9 juni gespeeld worden in biljartzalen. Met aandacht inzake ruimte en hygiëne tov andere gasten, tegenstrever en medewerkers.
      Concreet: er dient gebruik gemaakt te worden van de handhygiëne (voorzien aan de inkomst) en door de organisatie verstrekt voor de spelers. Andere producten worden niet toegelaten indien men gaat spelen! Een mondmasker zal gedragen moeten worden indien men zich verplaatst (beweegt) in de zaal, of het nu gaat om een verplaatsing of beweging tijdens het beoefenen van de binnensport.
    • 5.2 openingsuren: volgens die zelfde voorschriften dient de binnenruimte van het lokaal te sluiten om 22u. Hierdoor hebben de format van 2021 aangepast om te zorgen dat dit nageleefd kan worden. Het terras zal bij goed weer zeker openblijven tot 23u30.
    • 5.3 uitzonderingen:de organisatie houdt de ontwikkelingen omtrent voorschriften DAGELIJKS in het oog. Zeker omdat wij van mening zijn dat volledig ingeënte personen niet langer een mondmasker verplicht dienen te dragen. MAAR omdat dit op de dag van vandaag nog geen ERKENDE regel is, noch het feit dat wij geen bevoegdheid noch de middelen hebben om dit grondig te kunnen nagaan, dienen wij ons aan punt 5.1 te houden.
    • 5.4 wijzigingen: de organisatie houdt het recht om eventuele wijzigingen aan de voor ons geldende voorschriften inzake covid19 door te voeren. Of het nu gaat om versoepelingen, verstrenging of aanpassingen. Ten alle tijden zal dit bekeken worden zodanig dat het sportieve karakter van het evenement geen schade berokkend wordt.
    • 5.5 uitsluitingen:indien een bezoeker en/of speler zich niet houdt aan de bij ons van kracht zijnde afspraken omtrent de voorschriften, gedragscode en hygiëne bepalingen, zal zonder verwijl uitgesloten worden van het evenement en/of een toegangsverbod aan het lokaal krijgen.
    • 5.6 onze inzet: net zoals bij de vorige editie zal ons team instaan voor de hygiëne in de zaal, aan -en op de speeltafels. Daar kan u van op aan!
    1. Annex tornooireglement:
    • 6.1 voorschriften voor Proloog:
      de organisatie verzoekt ELKE bezoeker zich aan volgend protocol te houden:
      - op terras kan u ZONDER mondmasker verplaatsen en zitten, doch met behoud van afstandsregel (1,5mtr)
      - gebruik de handgel bij het binnenkomen van de club!
      - binnen in de club is verplaatsen van en naar je verbruikstafel MET MONDMASKER
      - consumeren doe je ENKEL aan een tafel in de verbruikszaal!
      - ENKEL spelers die op dat moment dienen aan te treden zijn toegelaten in de snookerruimte (het tapijtgedeelte 😉)


    versie update 03/08/2021 regel 3.3.1 werd toegevoegd voor de opmaak van de ranking
    versie update 09/06/2021 regel 6.1 werd toegevoegd na contact met de gemeente Peer
     
     
    GroupPI