Weerter Poolbiljart Bond

In memoriam Henk Boes (7-11-1967 - † 16-10-2022)

Henk Boes is één van de 6 oprichters van de Weerter Poolbiljart Bond. In 1993 besloten de vijf kasteleins van Divi-Divi, Hermeni-j, De Triangel, Lucky Bar en Henks’ Ut Ingelke om samen met initiatiefnemer Ben van Eldik te kijken of zij een poolbiljartcompetitie konden opzetten in de regio Weert. Zo werd besloten en in oktober 1993 startte de competitie met vijf teams van de bovengenoemde kroegen als deelnemers. Henk was deze eerste competitie van een half jaar de captain van Ut Ingelke. Daarna bleef hij nog ruim tien jaar lid van Ut Ingelke 1.
Zo was hij erbij in het seizoen 1999-2000, hoewel hij toen nauwelijks meer speelde, toen de hoofdmacht van Ut Ingelke, het eerste team werd dat ongeslagen kampioen werd en ook alle andere hoofdprijzen (top 10, dames en de Bingelkescup) in de wacht sleepte. Een nog steeds ongeëvenaarde prestatie in het bijna 30-jarig bestaan van de Weerter Poolbiljart Bond. Henk was zeer trots op deze prestaties en er werd een week lang gefeest en de week werd afgesloten met een tweedaags bezoek aan het Moulin Blues Festival in Ospel. De Bingelkescup is een idee van Henk om in koppels van een vereniging tegen elkaar te spelen. De winnaar van de finale van de (B)ingelkescup, die nog altijd bij Ut Ingelke wordt gespeeld, won in de beginjaren naast een prijs ook een vlaai.
Nadat Henk Ut Ingelke 20 jaar geleden verkocht bleef hij nog enkele jaren lid van ons Ingelke 1 en bleef hij ook altijd trouw onze uitslagen volgen. Henk viel begin augustus thuis ongelukkig waardoor hij in een coma belandde en bijna al zijn spierkracht verloor. Na verblijven in de ziekenhuizen van Weert en Heerlen heeft hij de laatste weken doorgebracht in het revalidatiecentrum van Sint Martinus hier in Weert. Hij blies afgelopen zondagochtend 16 oktober zijn laatste levensadem ui.
Wij als Ut Ingelke herdenken in Henk één van de ‘founding fathers’ zonder wie de WPB mogelijk niet zou hebben bestaan, maar vooral onze oud-kastelein, onze eerste captain, en gezellige kameraad en een echt Bingelke. Zaterdagmiddag 22 oktober vindt de uitvaart plaats van Henk in Crematorium Weerterland, Ringselvenweg 2 te Weert. De afscheidsdienst begint om 14.30 uur.


Nico Roozekrans

(lid sinds het eerste uur van Ut Ingelke 1 en goede vriend van Henk)


rouwbrief